Hotellets egen bild.

Sporthotel Vittoria

Vi besökte Sporthotel Vittoria sista veckan i februari 2012. Vi hade bokat en juniorsvit på Sporthotel Vittoria via Slopetrotter (www.slopetrotter.se). Vi reste två familjer tillsammans, båda med barn på 3 och 6 år. Den andra familjens barn har åkt skidor i flera år, våra barn testade skidåkning för första gången.

Rummen

Det fanns ett par olika planlösningar på juniorsviterna. På hemsidan visas en juniorsvit med stort rum med dubbelsäng och ett litet rum med våningssäng. Vi fick istället ett långsmalt rum med två enkelsängar till barnen och ett avskiljbart rum längst in med dubbelsäng. Det fungerade fint förutom att det med denna planlösning blev lite få fönster.

Familjen vi reste med hade också bokat juniorsvit men de fick en halvtrappa mitt i rummet som stal mycket yta. De valde då att uppgradera till en svit istället. Den hade trevlig planlösning med två stora rum samt en liten balkong. Det kändes dock inte tillräckligt lyxigt för att kallas för svit (även om svit egentligen betyder att det är minst två rum så förknippas ändå svit med bättre standard) då det var ett större normalutrustat rum. Den enda riktiga lyxen bestod av en gigantisk massagefåtölj som hade riktigt bra massage. Den slogs vi om på kvällarna!

På rummen fanns separat toalett och duschrum i de flesta varianterna av planlösningar. Det var mycket praktiskt. Det fanns även gott om förvaringsutrymmen för kläder och ytterkläder. Minibar och morgonrockar verkade vara standard i alla rum.

Skidförvaring

I källaren hade hotellet låsbara skidskåp som fungerade bra. Det fanns tre pjäxvärmare i varje skåp men det var tveksamt om de fungerade eller var igång.

Spa

I källaren fanns även hotellets spaavdelning. Den bestod av en pool där alla gäster var välkomna och en spaavdelning för de över 16 år. Vi testade aldrig spaavdelningen då vi hade små barn med oss men det verkade finnas många olika varianter på bastubad och behandlingar. I poolen var man tvungen att ha badmössa vilket kändes både fånigt och onödigt men det är ju vanligt i Italien.

Restaurangen

Hotellets restaurang var i princip till för gästerna. Halvpension var standard och man hade ett bestämt bord både till frukost och middag. Frukostbuffén var hyfsad med det grundläggande som ska finnas på en hotellfrukost. De satsade däremot mer på kakor än på frukt vilket inte är den prioritering vi skulle gjort. På kvällen valde man mellan fyra förrätter och fyra huvudrätter samt tre till fyra efterrätter. Kvaliteten på maten var vädligt varierad. Pastarätterna (oftast en till två av förrätterna) var mycket goda, sopporna var dåliga och kötträtterna var medelmåttiga. Servicen varierade mycket beroende på vilken servitris som man fick. Den tjej vi oftast hade var fantastiskt trevlig och serviceminded. Den vi hade ett fåtal dagar var stressad och ganska tvär. Vinlistan var helt ok vad gäller de italienska vinerna och priserna var bra.

Barnclub

Det fanns även en barnclub på hotellet. Vi testade inte riktigt hur den var då vi var ute i backen under dess vanligaste öppettider. På kvällen hade de oftast minidisco. Det var tydligt att den vände sig till en italiensk publik och de kunde bara lite engelska.

Internet

Internet var gratis på hotellet men fungerade inte särskilt bra. Det var alldeles för många uppkopplade på det trådlösa nätet så det fungerade inte alls merparten av tiden. Först när man kopplade in en nätverkskabel fungerade det, om än långsamt.

Service

På Tripadvisor kan man läsa flera inlägg om dålig service i receptionen och om en sur receptionist. Vi hade inte några större ärenden som vi behövde ta i receptionen så vi fick inte verifierat om hennes humör var i linje med hennes rykte. 🙂

Summering

Läget på hotellet var mycket bra. Mitt i byn och mycket nära pisterna. Sammantaget var det ett fräscht hotell som var bra anpassat för skidåkande familjer. Maten får knappt godkänt men helhetsupplevelsen var trots detta bra.

Hotellets hemsida: http://www.sporthotelvittoria-tonale.it