Scala_Hse_2bed_003

Efter att ha bott i en av City Marques lägenheter i sex dagar blev vi helt sålda på konceptet under en citysemester. Fräscht, praktiskt och med fantastiskt läge.

Lägenheten

Lägenheten var lagom stor. Ett ordentligt kök/vardagsrum med matbord för fyra personer och en soffa med schäslong där hela familjen fick plats. Två badrum där det ena enbart hade en toalett och det andra hade toalett och kombinerat dusch och badkar. Två sovrum där det ena hade två stora garderober och det andra två små byråer. Det andra sovrummet var i minsta laget men det fungerade. Båda sovrummen hade dubbelsäng vilket var ett minus när man reser med två barn. Det fanns dessutom bara ett stort täcke så det var inte så svårt att förutspå hur diskussionerna kring vem som tagit täcke från vem skulle låta. Soffan i vardagsrummet var dessutom bäddbar om man vill sova fem i lägenheten.

Lägenheten hade bra utrustning. Porslin och glas för 5 personer. Brödrost, ugn, mikrougn och halvhög kyl. Lite dåligt med kastruller (1 liten kastrull och 1 stekpanna) om man vill laga mat. Tvättmaskin, diskmaskin, strykjärn, torkställning ingick. Det fanns även diskmedel, tvättmedel, diskhandduk och disksvamp. Däremot saknades disktrasa vilket behövdes om man skulle torka av köksytorna för det fungerade inte disksvampen särskilt bra till.

Vi fick fyra stora handdukar och sex små handdukar till vår sex dagars vistelse. Om man ville ha fler handdukar fanns de att hämta och man debiterades då extra enligt en prislista som låg i lägenheten.

Wifi var gratis och fungerade riktigt, riktigt bra. Inget snålande med bandbredd eller antal enheter som fick kopplas upp.

Frukost

Frukostboxar fanns att köpa till men vi valde att gå 3 min till Tesco och köpa egen frukost istället. Pret a Mange och Starbucks låg 5 min bort om man ville köpa färdig frukost att ta med upp till lägenheten.

Läget

Läget var en annan av hotellets verkliga fördelar. Lägenheterna låg norr om Soho, på Tottenham Street, ca 2 min gångväg från tunnelbanestationen Goodge street. Det var ca 15 min gångväg till Picadilly circus och ungefär lika lång till Oxford Street. Med tunnelbanan tog man sig på någon minut samma sträcka. På vägen intill Goodge street tunnelbanestation fanns det alltid gott om taxibilar att vinka in.

Närområdet hade gott om restauranger och pubar, men det var ändå ett lugnt område på nätterna. Tesco samt Mark & Spencers supermarkets fanns någon minut bort. Likaså Boots med Apotek.

Konceptet

Tanken med dessa lägenheter är att du sköter dig själv. Handdukar ligger framme på sängarna när du kommer. Sängarna är bäddade vid ankomst men bäddas inte under din vistelse. Städning ingår vid avfärd men inte under vistelsen. Å andra sidan fanns det ingen som störde dig på rummet flera gånger om dagen och inga ’do not disturb’ skyltar. Vi saknade inte hotellservicen under vår vistelse utan tyckte det fungerade utmärkt.

Det finns alltså ingen lobby vilket är viktigt att förstå. Tre dagar innan ankomst får du ett e-mail med instruktioner och koder. Vi träffade en familj på bottenplan som inte skrivit ut alla sina papper. Det var ingen bra idé! Det är en kod för att komma in genom huvudentrén och sen en kod för att öppna nyckelskåpet så du kommer åt nyckeln till din lägenhet. Det är enbart nyckeln till din lägenhet som låses upp när du anger koden så du kan inte av misstag få tag i nycklar till andra lägenheter. Vid utcheckning lämnas nyckeln tillbaka i nyckelskåpet igen och det känns av elektroniskt att den är återlämnad. Det fungerade felfritt och smidigt för oss. Det fanns en hotline med 24 timmars service om man behövde hjälp.

Vi var här en vecka i mars 2015 och var mycket nöjda med vår semester. Vi bodde i en Superior-lägenhet på City Marqee Oxford House Serviced Apartments. Vad som skiljde de olika varianterna av lägenheter åt (standard, superior, executive) kunde vi aldrig rikligt lista ut. De har lite olika symboler när man väljer mer info under bokningen men dessa var motsägelsefulla. Vi kommer troligtvis att bo här igen nästa gång vi åker till London.

Hotellets hemsida: http://www.citymarquee.com