Vi behövde några dagar med fullständig lugn och ro och hittade då Cases de Son Barbassa på Mallorca. Hotellet är litet, avskiljt och personligt. Det ligger i nordöstra hörnet av Mallorca, några minuter inåt land, uppe på en höjd. Byggnaden är en gammal stenbyggnad omgiven av trädbeväxta sluttningar där fåren betar fritt.

Vi besökte hotellet första helgen i oktober 2011 och det var svårt att få ett rum även om denna tid på året egentligen inte har så bra väder. Det var ett perfekt hotell för avkoppling. Med sina 12 rum är det lugnt och fridfullt med få gäster på dagarna. På kvällarna levde stället upp något då de har en populär restaurang men även den har få bord och tog bara emot en handfull bokningar utifrån per kväll.

Rummen

Hela byggnaden har tjocka stenväggar och inredningen är en stilig blandning av gammalt mallorkinskt stenhus med moderna, ljusa inslag. Rummet vi bodde i var en dubbelrum i standardutförande. Dessa rum hade tyvärr inte någon terass utan bestod av en dubbelsäng, några garderober och ett badrum. Eftersom huset är gammalt var det ganska små fönster och lite dagsljus men det spädde bara på intrycket av avskiljdhet på ett positivt sätt. Rummen kändes fräscha och tilltalande, trots att vi som sagt bodde i den minsta varianten.

Poolen

I och med att många rum hade egen terass så var det där många spenderade sina dagar. Hotellets pool hade därför få besökare och vi kunde verkligen njuta av de fina solsängarna med sänghimmel. Utsikt, en god bok och ett dopp i poolen var det som dagarna ägnades åt. Vid poolen fanns ett litet kylskåp med dricka och när man tog något skrev man en liten notis på blocket intill. Det ger en bra känsla för hur familjärt det här hotellet var.

Restaurangen

Måltiderna kunde ätas antingen i restaurangen som var som ett stort ’uterum’ eller ute på terassen. De sistnämnda platserna var mycket populära och de behövde man boka för att ha en chans att få plats. Kvaliteten på maten varierade. Vi fick t.ex den bästa gaspachon vi ätit medan kycklingen som en av oss beställde var smaklös. Men om man satt ute på terassen med utsikt mot Capdepera så glömde man allt negativt. Det var fantastiskt fin miljö att äta middag i.

Internet

Trådlöst internet fanns det i vissa allmänna utrymmen men de tjocka stenväggarna gjorde att mottagningen inte var helt pålitlig. Vi hade hoppats på att nätverket skulle räcka ut till poolen men det gjorde det tyvärr inte.

Summering

På kvällarna var det mörkt, beckmörkt. Och tyst, totalt tyst. På morgonen var det tuppens galande på avstånd som var det enda ljud som hördes. Det var därför inte svårt att varva ner och slapna av helt på detta hotell. Och det var också lätt att bli uttråkad. Det var tydligt när man såg de andra gästerna att de också var här för att få vila upp sig och som ett sådant ställe var det perfekt.

Hotellets hemsida: http://www.sonbarbassa.com