Ett coolt hotell för coola människor. Så känns det när man stiger in på Puro hotell mitt i gamla stan i Palma på Mallorca. Allt är superdesignat. Specialkomponerad musik kommer ur högtalarna, Puros logga finns överallt. Vitt och avskalat. Lugnt, sofistikerat och med själ, trots det coola första intrycket.

Rummen

Hotellet är litet och ligger i ett riktigt gammalt hus vilket leder till lite kompromisser, men de har gjort dessa kompromisser med charm så det blir inte irriterande. Vårt rum hade t.ex badrummet en trappa ner i ett gammalt stenvalv. Det var lite mörkt men det var så snyggt gjort att man älskade det ändå. Rummet i övrigt var rymligt och hade sköna sängar. Förvaringen var ok och TVn var mer än ok. Bra ljudanläggning kopplad till TVn fanns det dessutom.

Mysiga innergårdar

Mitt i hotellet finns ett par innergårdar där gästerna antingen äter frukost eller sippar på en cocktail beroende på vilken tid på dygnet det är. Om man har rum på bottenvåningen kan det bli lite ljudligt på kvällen men de tjocka stenväggarna blockerar ut det mesta.

Matsalen & Baren

Frukosten var inte så stor men kvaliteten var på topp. Vi testade inte restaurangen men hörde andra kommentera att den höll hög klass. Baren var en av de populäraste så varje kväll fylldes den till bristningsgränsen. En av anledningarna till populariteten var troligtvis läget. Puro Hotel ligger verkligen perfekt, på en lugn sidogata men ändå mitt i gamla staden bland alla restauranger och barer.

Puro Beach

Som hotellgäst får man gratis transport och rabatt på inträdet till Puro Beach. Det var en upplevelse i sig. Trendigare ställe i Palma får man leta efter. Dyrt och sofistikerat. Bra service av snygga tjejer och killar i coola kläder. Utsikten är fantastisk, både över havet och över de snygga människor som söker sig hit. Dessutom är restaurangen verkligen bra. Dyr, men otroligt bra.

Spa

Hotellet har dessutom ett spa rakt över gatan. Vi testade deras massage och den var som den oftast är på spa – alltför mesig. Men miljön och mottagandet var trevligt och för den som gillar mesig spamassage fanns det inget att klaga på.

Puro hotell har ett varmt hjärta under det trendiga. Alla kan känna sig välkomna och klientelet är mixat i åldrar och bakgrund. Dyrt är det men det är ett genomtänkt koncept där man verkligen kommer bort från vardagen en stund. Vi bodde är i september 2012 och åker gärna tillbaka igen.

Hotellets hemsida: www.purohotel.com och www.purobeach.com.