Scandic Victora Tower - exerior

Scandic Victora Tower – exerior

Vart än man går i Kista så syns Victoria Towers glittriga fasad. På hotellets hemsida ser det fräscht ut och lite lagom poppigt. I verkligheten var det helt ok, men kändes ganska rörigt och lite billigt, trots designmöbler.

Rummen

Jag har bott här många gånger sedan november 2011 och framåt. Rummen är generellt sett bra. Ljudisolerade, sköna sängar, bra luft och rymligt badrum. Men de är samtidigt ganska tråkiga och även om man väljer ett större och dyrare rum så är de bara marginellt bättre än standardrummen.

Från de övre våningarna är utsikten häftig, men rummen har speciella fönster som små trekanter så utsikten kan man i princip bara njuta av om man går fram till fönstret och verkligen tittar ut och på vissa rum får man böja sig ner för att se något. Det är synd.

Tre saker jag irriterar mig på med rummen är att det finns ingen minibar, de har få TV-kanaler och det finns inga gratis hygienartiklar. Det är små detaljer som kanske inte spelar så stor roll om man bor där en gång men om man bor där ofta så lyckas man lite då och då glöma bort att köpa med sig en dricka upp när man redan tagit på sig pyjamasen. Eller inser att man glömt handkrämen hemma när man precis kommit ut ur duschen. Dessutom är det inte billigt att bo på detta hotell som ligger mitt i ingenstans och därmed inte borde ha citypriser. Att då inte erbjuda dessa små kringtjänster känns småsnålt.

Restaurangen

Frukosten har jag tyckt varit bra. Många olika sorters bröd och frukt, många sorters pålägg och olika müslisorter. De hade även laktosfria produkter (mjölk, smör och youghurt/fil). Juicen fick däremot inte godkänt. Den var i en sån där automat där du trycker på en knapp för att få juice i ditt glas. Apelsinjuicen var så vattnig att den inte var drickbar. Och de brukar bara ha en kaffemaskin igång så där blir alltid kö.

Själva miljön i restaurangen känns mer som en cafeteria. Möblerna i sig är snygga men det blir rörigt med en sån stor yta som är packad med olika sorters möbler. Ingen riktig finess över inredningen i form av tyger, belysning och andra detaljer utan bara möbler uppradade utan några rumsavdelare.

De gånger jag har ätit i restaurangen har maten varit bra men priserna är hutlösa. 185 kr för en hamburgare när Max ligger några kvarter bort…

Internet

Trådlöst internet ingår och det fungerar bra.

Hissar

Hissarna får ett eget stycke just för att de inte fungerar. Det finns många hissar men det är bara 1-2 som är i drift (eller i vart fall rör sig) varje gång. Jag har börjat ta tiden från att man trycker på hissknappen tills hissen kommer. Det brukar ta mellan 6-10 minuter. Det tycker inte jag är ok när hotellet inte är fullt och flera hissar står helt stilla. Det är än mer skrämmande med tanke på att hissarna på detta hotell ska fungera som utrymningsvägar och alltså ska slussa folk ner från de övre våningarna om det skulle börja brinna. När man står och väntar ser man att hissarna åker upp och ner mellan våningsplanen på ett icke intelligent sätt. Är det fler än jag som upplevt detta eller har jag haft maximal otur?

Lukt i lobbyn

På senare tid har det varit en konstig lukt i lobbyn från restaurangen. Jag kan inte riktigt beskriva den. Det luktar ungefär som något animaliskt stekts på för hög värme. Det luktar konstigt och äckligt. Någon annan som märkt något? Det har varit samma lukt flera gånger när jag varit där.

Hotellets hemsida: http://www.scandichotels.se/Hotels/Countries/Sverige/Stockholm/Hotels/Victoria-Tower/?hotelpage=overview