Avra Imperial Beach and Spa Första veckan i juni 2012 bodde vi en vecka på Avra Imperial Beach. Vi åkte dit med Ving som har detta hotell som ett Sun Garden-hotell i sitt utbud. Med på resan var en ytterligare familj med jämnåriga barn samt ett par utan barn. Enligt Ving är det ett femstjärnigt hotell och på många sätt lever de upp till sina fem stjärnor, men långt ifrån inom alla. Det är en imponerande anläggning med otroligt snygg arkitektur. Hela hotellet bygger på konceptet ’vatten’ och förutom de stora poolområdena är det vatten som dekoration på många ställen. Dessutom har många av rummen egna pooler. Det är fräckt och det är snyggt! Men trots att hotellt varit igång i ett antal år nu så är det fortfarande för kalt och planteringarna ser förkrympta och uttorkade ut. För att göra byggnaderna rättvisa behövs mer växtlighet.

Rummen

Rummen är verkligen fina och fräscha. De är rymliga och modernt inredda. Sängarna är sköna (hur ofta säger man det om ett charterhotell?) och det är bra standard på utrustningen på rummet. Ett plus är att de låtit minibaren vara tom och istället fungera som kylskåp. Vår familj bode i ett rum med egen pool samt separat sovrum och vardagsrum. Vi hade espressomaskin och DVD på rummet vilket vi använde flitigt. Terassen var underbar med gott om plats och bra möblering. Poolen var lagom stor men väldigt kall. Det tog bort en hel del av charmen med att ha egen pool. Vårt resesällskap hade standardrum som var mycket bättre än de flesta standardrum vi besökt. Gott om plats och bra planerade. Städningen fungerade bra och det kändes rent och fräscht varje dag.

Poolområdet

Poolområdet var imponerande i storlek men poolerna var kalla. Den lite mindre saltvattenpoolen var uppvärmd (men ändå sval) och den blev barnens favorit i och med att de andra poolerna var så iskalla. Det var synd på ett så fint poolområde. Någon som varit här senare på sommaren och kan berätta om poolerna upplevdes varmare då? Solstolarna var ok men alltför få. Detta ständiga problem som skapar så mycket irritation och borde vara så enkelt att lösa. Vi var där innan skollovet börjat och ändå räckte inte solstolarna till så det kan inte vara så roligt under högsäsong. Ett stort plus var den fina gräsmattan de hade runt poolområdet. Det var härligt med riktigt mjukt gräs runt solstolen.

Stranden

Stranden låg precis vid hotellet men den var mycket stenigare än vad det såg ut på Vings bilder så vi valde att inte bada där utan höll oss vid poolerna. Solstolarna på stranden hade däremot fina tjocka madrasser och var betydligt bekvämare än på hotellet.

Restauranger på hotellet

Enligt Vings beskrivning skulle det finnas tre a la carterestauranger. Vi förstod inte riktigt hur de fick ihop det till tre. Det fanns en restaurang vid saltvattenpoolen som serverade lunch (kl 12.30 och framåt) och sen middag (från kl 20 på kvällen vilket är ganska sent på ett barnvänligt hotell). Dessutom fanns det en restaurang som inte öppnat än som låg under bufférestaurangen men enligt menyn utanför serverade de samma sak som vid saltvattenpoolen. Sen fanns det en poolbar som serverade snacks/mackor vid lunchtid men inte på kvällen. Det är inte så konstigt att alla restauranger inte hade öppet i och med att skollovet inte börjat men vi kan ändå inte få ihop det till tre restauranger. Någon läsare som varit här när alla restauranger haft öppet som kan berätta mer? Restaurangen vid saltvattenspoolen åt vi ofta på då vi inte hade all inclusive. De hade vällagad mat och försökte göra ett bra jobb. Men det var inte mat av hög klass eller service av hög klass. Det var ganska bra, inte mer. De var däremot duktiga på att svara på frågor om vad som ingick i maten vilket uppskattades mycket då vi har matallergi att ta hänsyn till. Frukostbuffén var stor och bra med allt man kan förvänta sig av en hotellfrukost. De hade till och med sojamjölk till flingorna. Även här kunde de svara bra på vad maten innehöll. Själva frukostmatsalen var stor och slamrig då hela inredningen är avskalad utan textilier eller växter. Vi hade inte velat äta middag här varje kväll då det räckte med slammret under frukosten för att man skulle kunna föreställa sig hur rörigt det måste vara på kvällen.

Service

Rent allmänt var personalen på hotellet inte så serviceinriktade som man kan förvänta sig av ett femstjärnigt hotell. Om man frågade om något (som ett extra glas till rummet eller att fjärrkontrollen hade slut på batteri) så var det mycket suckar och inte så diskreta kommentarer om att det var besvärligt. Vår toalett började läcka så vi inte kunde använda den och vi fick ringa till receptionen fyra gånger innan någon kom och tittade på den. Det tog fem timmar innan någon brydde sig om den och en toalett är en ganska viktig del av ett hotellrum som jag tycker de ska i vart fall titta på omgående. Vi hade turen att ha resesällskap som vi kunde låna badrum av tills det var fixat.

Barnklubb

Vings barnklubb var bra med rolig och trevlig personal. Själva minilande var ganska litet men aktiviteterna i sig var bra arrangerade. Lekplatsen var trevlig och det var gräs under klätterställningar och gungor vilket våra barn gillade. Barnshowerna på kvällen var lite för enformiga, även för barnen. Vi har varit på SunGarden-hotell tidigare (där Ving har enklare shower än vad de har på Sunwing) och har då inte upplevt kvällsaktiviteterna fullt så torftiga. Personalen gjorde ett bra jobb men konceptet höll inte helt ut. Dagaktiviteterna var däremot bra.

Spa

Vi utnyttjade spaavdelningen för lite för att kunna bedöma den. Den såg trevlig ut. De skulle nog få sålt fler behandlingar om de informerade bättre. Nu fick man gå ner till spareceptionen för att få vettig information om vad de erbjöd. Det hade de kunnat lägga upp på rummet så man hade kunnat titta igenom behandlingarna i lugn och ro. Men en av oss testade massage och vi provade även på att få fötterna behandlade av fiskar. Dessa två behandlingar var helt ok. Om någon har testat fler behandlingar får ni gärna lämna en kommentar.

Internet

Internet var gratis på hotellet. Det trådlösa fungerade bra på vårt rum men inte så bra på våra vänners rum. Enligt hotellbeskrivningen skulle man ta med egen nätverkskabel och om man kopplade in den på rummet så fungerade det överallt. I alla allmänna utrymmen fungerade det trådlösa fint.

Kolombari

Kolombari som ort var liten och lugn. Vad vi tyckte om Kolombari som resmål skriver vi om i ett separat inlägg som kommer snart. Vings sida om hotellet Avra Imperials egen sida Sammantaget var det ett bra hotell för en veckas semester med familjen. Det var ett av de bästa charterhotell vi bott på med mycket fina rum, skaplig restaurang, fina, men kalla pooler och lugna omgivningar.