Ett urval av några av de restauranger i Malmö vi har åsikter om:

Anytime

Ett stamställe för oss under många år. Vällagad mat och fantastiska pizzor. Kul attityd hos personalen. Personligt och gott. Länk till hemsidan.  

Atmosfär

Pålitlig restaurang som behållt samma koncept länge. Och det gör inget. Deras mat är god och kvaliteten är alltid hög. Deras rätter är lite större än en förrätt och de flesta väljer nog att beställa in några rätter som man delar på. Kul idé som fortfarande fungerar.  Länk till hemsida.

Bastard

Bastard är just nu vår favorit bland Malmös restauranger. De kan sin mat och man blir ofta positivt överraskad. Ibland har menyn lite för få val men matens kvalitet och den härliga miljön väger upp. Vi har testat det mesta från det lite udda som oxhjärta på toast till det mer traditionella som Bastards egen planka med kallskuret. Allt har hittills varit riktigt gott. Länk till hemsida.

Brogatan

Brogatan känns som en institution i Malmö. Samma utseende och koncept flera år i rad, men det känns ändå inte tråkigt eller omodernt. God mat och fina viner både till lunch och på kvällen. Miljön är däremot lite för stökig med bord som står för tätt. I källaren har de ett rum där grupper kan sitta enskilt som fungerar bra. Vi har även varit här på vinprovning ett par gånger och det har alltid hållt hög klass. Länk till hemsidan.

Bloom in the park

Den här restaurangen väcker känslor hos alla vi känner som varit där. Vi testade Blooms första gången innan den flyttade till Pildammarna. Sen har vi varit där ett par gånger efter flytten. Maten är oftast bra men det dyker upp irriterande bottennapp där i mellan. Och det mest irriterande är att ägaren pratar hela tiden. Han inte bara pratar utan han tycker dessutom att hans åsikt är den enda rätta. Det gör att vi inte har någon längtan alls att gå hit igen. Länk till hemsidan.

Delikatessen

Det blir alltid dyrt när man går till Delikatessen. Först en god lunch gjord på fina råvaror och sen faller man för något i delikatessdisken som man bara måste köpa med sig hem. Miljön är både ett plus och minus. Den kan bli lite stressig på lunchen men samtidigt är det härligt att sitta med den stora disken intill. Vi har testat deras nyårsmeny några år (för avhämtning) och den kan klart rekommenderas. Perfekt om man vill äta gott på nyår men inte vill stå hela dagen och laga allt från grunden. Länk till hemsida.

Gränden

Egentligen är maten inte särskilt god. Men när man går till Gränden då är det sommar och den mysga miljön väcker nostalgiska minnen. Deras vitlöksbröd är värt hela måltiden. Länk till hemsida.

Izakaya Koi

Jag är svag för Kois Yakisoba. Den sitter fint på lunchen. En restaurang som fungerar lika bra på lunchen som på kvällen. Man vet vad man får och det är alltid vällagat. Länk till hemsida.

Moccasin

Den här restaurangen nyupptäckte vi på lunchen för ett tag sedan. Trevligt och gott. Vinlistan såg spännande ut så hit får vi återkomma en kväll för att testa mera. Länk till hemsidan.

Plockepinn

På Plockepinn har vi bara varit på lunchen men skulle gärna gå hit på kvällen. Det är vällagat och fräscht. Ganska få rätter att välja mellan på lunchen men när man går hit känns det alltid lite extra lyxigt.  På kvällen har de tapasupplägg med många smårätter som kombineras ihop till en måltid. Länk till hemsida.

Salt & Brygga

Här har vi varit ett antal gånger men aldrig blivit riktigt övertygade. Det är gott men inte tillräckligt gott. Läget är kanon och miljön fin men det är ingen restaurang vi aktivt söker oss till. Länk till hemsida.

Sankt Marcus Vinkällare

Kungen av bufférestauranger. Men vi är inte så förtjusta i bufféer. Dessutom är miljön slamrig och det blir hög ljudnivå direkt. För julbord, om man får sitta i något av båsen och inte i den lite större salen, är däremot helt ok. Länk till hemsidan.

Smak

En till lunchfavorit. Menyn är lite kort så det gäller att man gillar det som erbjuds men gör man det så blir man inte besviken. Alltid vällagat och gott. Avkopplande miljö och ett av de få ställen i Malmö dit man kan gå och få en god lunch och ändå ha med sig barn och/eller barnvagn utan att vara i vägen. Länk till hemsida.

Årstiderna

Det är hit man tar sina utländska besökare som vill äta svensk, god, men ’trygg’ mat. Det är jämn och bra kvalitet men det är samtidigt ganska tråkigt. Fin miljö med mycket tradition. Hit går vi gärna och äter gås men det är inget ställe vi skulle valt för en lördagskväll.  Länk till hemsidan.

Årstiderna by the Sea

En klar favorit bland de finare lunchrestaurangerna. Fin miljö och goda fiskrätter. Det känns lite lyxigt att gå hit. Vi har inte varit här på kvällen men det känns lite för traditionellt för att vi ska välja den här restaurangen för en middag i första hand. Länk till hemsida.