Le Morgane

Le Morgane

Under några år var vi inte iväg på traditionell skidresa. Vi tröttnade på att åka pulka med barn som inte var gamla nog att gå i skidskola. Längtan blev till slut för stor så i mars 2011bestämde vi oss för att åka iväg bara vi två en långhelg till Chamonix. Transfer från flygplatsen tog bara en timme så vid lunchtid var vi framme i pisten. En fantastisk känsla!

Vi valde Le Morgane för sin moderna stil och för att de hade en restaurang med Michelinstjärna i hotellet. Hotellets interiör levde upp till bilderna på hemsidan. Det var snyggt, ljust, modernt men inte sterilt.

Rummen

Vi bodde i ett standardrum med balkong. Rummet var ljust och fräscht och det var hyfsat bra med plats. Sängarna var sköna och det var inga störande ljud från gatan. Det fanns trådlöst internet som fungerade bra.

Läget

Beroende på vad man är ute efter så var läget på hotellet olika bra. Det låg bara någon minut från gågatan så på kvällarna var läget perfekt för att besöka restauranger och after ski. Men det var flera kvarter mellan hotellet och skidbussen. Den som testat att gå med full skidutrustning på asfalt vet att varje meter räknas. För att vara ett skidhotell så låg det alldeles för långt bort från närmsta hållplats. Det tog ca 10 min att gå från hotellet till bussen om man gick i rask takt (så raskt det nu går att gå i pjäxor).

Skidförvaring

Det fanns ett skidrum i markplan med förvaringsskåp som fungerade bra.

Spa

Vi tog ett weekenderbjudande som inkluderade ett antal spabehandlingar och vi valde att få massage ett par gånger under vår vistelse. En av tjejerna på spaanläggningen visste hur man gav ordentlig massage, de andra hade fel teknik för att kunna lösa muskelknutor och gav mer ’beröring’ än massage. I vilket fall var det otroligt härligt att ha detta så lättillgängligt efter en dag i skidbacken.

Restaurangen

En av anledningarna till att vi valt hotellet var på grund av Le Bistrot. Den gjorde oss dock ordentligt besviken. Personalen var förvirrad och det tog mycket lång tid för enkla saker som att få in vatten eller kaffe efter maten. Vi är stora fantaster av god mat och har besökt ett flertal Michelinrestauranger. Ibland blir man inte överförtjust i alla rätter som serveras men detta är enda gången som jag spottat ut mat i servetten. Det fanns rätter som inte smakade gott och som kocken inte kan ha smakat på innan han skickade ut det till gästerna. Det är ingen restaurang jag vill rekommendera. Är det bara vi som hade ordentlig otur? Någon läsare som har någon annan erfarenhet av den här restaurangen?

Summering

Vi trivdes mycket bra på det här hotellet. Det fanns något i miljön och ljuset, både i de publika utrymmena och på rummet, som var härligt avkopplande. Läget gör att vi inte skulle bo här igen för det finns så många andra alternativ i Chamonix som borde vara minst lika bra och som ligger närmare skidbussen. Och det är synd för det är ett bra hotell. De får lobba för att ändra rutten på skidbussen!

Hotellets hemsida: http://www.morgane-hotel-chamonix.com

Tyvärr tänkte jag inte på att ta allmänna foton på den här resan (bloggen fanns inte då) så jag har valt ut några av hotellets foton som på ett bra sätt visar hur det såg ut i verkligheten.