Strand hotell (hotellets egen bild)

Strand hotell (hotellets egen bild)

Mitt första intryck av Strand hotel, eller Radison Blue Strand Hotel som det egentligen heter, var fantastiskt. Jag blev uppgraderad till ett hörnrum och min kollega fick tornsviten. Båda rummen var något utöver det vanliga. Tornsviten var helt enastående med sin utsikt, takterass och unika utformning. Sedan dess har jag tyvärr inte blivit uppgraderad utan fått bo i de enkelrum som jag varit bokad i.

Utifrån min erfarenhet ger Strand Hotel en bra upplevelse om du väljer att bo i något av de finare rummen. Deras enkelrum är små och inte särskilt prisvärda. De gånger jag bott där har jag fått ’utsikt’ över innergården vilket i princip är samma sak som att stirra in i en husvägg några meter bort. Toaletterna är knappt större än de i en tågkupé även om materialvalet i sig är lyxig. De har kostat på sig en något bredare säng men det gör rummet ännu trängre. Standarden på enkelrummen är ok, om det inte varit för priset. Strand vet att ta betalt och då ska man få mer, mycket mer, än det dessa enkelrum erbjuder.

Hotellets hemsida finns på http://www.radissonblu.se/strandhotell-stockholm