Detta hotell ger ett underbart första intryck. Det ligger längst ut på en klippa i havet med en helt turkosblå vik med sandstrand precis intill. Man kan gå några meter från solstolen åt ena hållet och hoppa i poolen och åt andra hållet och hoppa i havet från klipporna.

Stranden vid hotellet.

Stranden vid hotellet.

Första intrycket av rummen är också bra. Stora och rymliga. Visserligen är inredningen ful (vem valde bajsbruna kuddar? 😁) men det kan man ju leva med. Vårt rum (2 sovrum, vardagsrum och takterrass) hade nyrenoverat, fint badrum. Våra vänners badrum (1 sovrum med vardagsrum och markterass) var definitivt i behov av renovering men övriga delar av rummet var bra. Städningen var väl inte så bra heller. Först tyckte jag rummet kändes välstädat men efter hand hittade vi hårklämmor, gummiband och annat smått som inte var vårt i hörnen och vid skåpen. Jag bestämde mig för att det var bäst att inte titta under sängen…

I det lilla pentryt fick man ett välkomstpaket med handduk, diskmedel och disksvamp. Riktigt bra och välkomnande! Köket var helt ok utrustat med tallrikar och grytor. Kylen fungerade fint och man fick en stor flaska vatten vid ankomst. Små, men trevliga detaljer.

Den första besvikelsen var maten. Vi hade läst på Tripadvisor att maten var dålig så vi hade inte höga förväntningar. Vi hade bara tänkt äta frukost och lunch här och det borde ju gå att hitta något ok tänkte vi. Buffén var ganska stor men ingenting passade ihop. De hade stekt fisk och kött varje dag men inget mer än pommes och pasta att ha till. HP sauce var tydligen de som skulle vara räddningen för allt. Fisken och köttet såg fina ut råa men de hade så litet stekbord och så många gäster att den stackars kocken som stod där öste på allt och försökte få mat klar i tid. Rått i mitten och bränt på utsidan blev då resultatet. Pastan tog de inte tid på utan kokade ’ett tag’ så den var alltid sladdrig och vattnig. Grönsaker fanns det, men jag vet inte om de skars upp långt innan för de var torra och halvhårda, eller som gurkorna, bruna i mitten. På frukosten var osten torr så kanterna börjat rulla sig. Kaffe fick man minsann inte dricka till efterrätten utan att gå till rummet bredvid. Varför gör man så?? Det hade ju varit så enkelt att göra bättre till samma kostnad.

I all inclusive ingick mellanmål. Det serverades inte förrän 15.30 (vanligtvis kom det int förrän vid 16). Känslan var att de inte ville servera något alls. På bordet, som stod långt iväg fån huvudpoolen, fanns ca 15 kex, några ledsna munkar och en skål med tre äpplen och tre nektariner. Det skulle räcka till ett helt hotell. En av dagarna var frukten möglig.

Nästa utmaning var att få allergiinformation. De hade en tjej som var helt fantastisk. Hon kunde svara på allt och förstod de olika allergierna. Men hon var ju inte där varje dag och dessa dagar var det kaos. En äldre man svarade bara att det var ägg i allt. Suck… Vi fick ta det som tjejen gett klartecken på tidigare även om mannen sa att det inte gick. Lite läskigt men det gick bra.

Nästa stora förbättringsområde var sängarna. Även där hade vi läst på Tripadvisor att många tyckte sängarna var hårda, men de var riktigt stenhårda. Kön ringlade i receptionen efter första natten och hotellets svar var att lägga en handduk i sängen. Som om det skulle hjälpa! Vi hade hoppats på att det fanns några fler eller andra kuddar så axeln kom upp en bit men det gick inte att ordna. Om sängarna i vart fall hade varit ok hade man kunnat välja detta hotell för läget och struntat i maten. Men nu vaknade man varje natt/tidig morgon med ont oavsett om man var barn eller vuxen. En av de andra familjerna bäddade i en fåtölj. Det ska man väl ändå inte behöva på ett normalt hotell?!

Det enda positiva med att vakna tidigt var väl fajten om solstolarna. Kvart över sju fick man gå upp för att få solstolar vid poolen mot stranden. Halv nio var samtliga solstolar på hela området slut. En av dagarna försökte jag få personalen att ta bort handdukar när personerna inte dykt upp på fem timmar. Det fanns nämligen fina skyltar om att man inte fick reservera solstolar. Varken hotellet eller Fritidsresors guider ville hjälpa mig så jag gick och hämtade en av deras stolar ändå. (De dök inte upp på hela dagen utan måste ha hämtat sina handdukar på kvällen.) Skyltar som inte betyder något blir bara fåniga. Det är så lätt att plocka bort handdukar vid lunchtid om ingen varit vid solstolen på hela fm.

Poolområdet var helt ok. Poolen var inte jätteren men ok. Det fanns två pooler och båda är mindre i verkligheten än hotellets foton men de fungerade fint för oss. Hotellet påstod att de beställt fler solstolar som hade försenats i leveransen så förhoppningsvis löser sig solstolsproblemet så småningom.

Internet var som på de flesta klassiska charterhotell skakigt och slött. Man fick dessutom logga in hela tiden. Vi beställde Internet via en tjänst som hette ”Wi-fi vox” och de levererade då ett 4g-modem i receptionen som hela familjen kunde koppla upp sig på. Det kostade ca 50 euro för en vecka. Vi använde med andra ord knappt hotellets wi-fi som var gratis.

Läget var som sagt fantastiskt. Vi besökte ett antal stränder och den intill hotellet var bland de bästa. Turkost och klart vatten. Otroligt vackert!

Det var dessutom bara några minuters gångväg till marinan som är en stor småbåtshamn med strandpromenad och massvis med trevliga restauranger. Vi åt bra på Aquarium, On Egin och El pato.

En av dagarna gjorde vi en båttur med Amigo som var en halvdagstur längs några av Menorcas bästa stränder. Trevlig tur som så klart var lite turistig, men det gjorde inget. Badstoppet båten gjorde var superkul. Rutschkana ner från båten och/eller bad från den fina stranden. Först försökte vi hålla reda på alla stränderna och vilka som var bäst men det var för lite skillnad på dem för det skulle vara värt besväret. Det var så många som var bra.

Vi besökte även Aqua center en dag då det var mulet och då var vi i princip ensamma i vattenparken. Den var inte så stor men när man är själv där kan man ha grymt roligt. Enda tråkiga var att på vägen hem fick vi vänta en timme på taxi! Taxinäringen är tyvärr inte dimensionerad för antal som vill åka på Menorca.

Cituidella var mysigt. Färre affärer än jag förväntat mig men mysiga gator och en fin marina med bra restauranger. Vi testade hummergrytan som Menorca är känt för men det hade nog varit godare att få hummern utan grytan. Den blev lite lätt mosig. Vi tog taxi dit och hem vilket fungerade hyfsat.

Sammantaget fick vi en härlig vecka på Menorca. Middagarna på kvällarna var kanon, dagarna vid poolen och stranden var bra och Menorca levde upp till sitt rykte om fantastisk natur. Det var frustrerande att hotellet var så dåligt skött. Det var som det saknades ledning och personalen försökte så gott de kunde utan stöd uppifrån. Tanken att köpa hotellet och göra det till det ställe det förtjänade dök upp mer än en gång!

(Hotellet heter Blue Star Tamariscos i Fritidsresors utbud och Groupotel Tamariscos på Tripadvisor.)